Trampoline workout

Afvallen is niet makkelijk en workouts doen om spieren op te bouwen ook niet. Je hebt behoorlijk wat doorzettingsvermogen nodig om er aan te beginnen en om door te zetten tot je het resultaat hebt bereikt dat je voor ogen had. Alles help dan, dus probeer de workouts zo leuk mogelijk te maken. Met een groepje bekenden samen naar de sportschool gaan bijvoorbeeld, of maak vrienden daar en volg het programma samen en natuurlijk is er nog een hulpmiddel, op de trampoline.

Gezonde workout

Het hoeft niet altijd de grote trampoline te zijn die de buren in de tuin hebben gezet. Er zijn gelukkig ook speciale workout trampolines en die zijn een stuk kleiner, te verwezenlijken in elke woon of slaapkamer. Springen op een trampoline blijft niet alleen leuk, net als vroeger, het is ook een stevige workout. Bij het springen gebruiken we bijna alle spieren van het lichaam en het kan behoorlijk intensief gedaan worden. Een ander alternatief, touwtje springen, kan ook als workout gedaan worden, maar dat heeft een nadeel, de gewrichten zijn er niet zo gek op. Het volle gewicht komt met een klap op die gewrichten terecht, vooral op de enkel- knie- en heup gewrichten. Als je dan weet dat je ongeveer 100 keer per minuut springt kun je je misschien indenken wat de gevolgen kunnen zijn.

trampoline-workout online

De trampoline

De veerkracht van de trampoline vangt de meeste kracht op bij het neerkomen, de slijtage van de gewrichten is dus heel wat minder. De meeste trampoline workout beoefenaars springen ook minder vaak per minuut op een trampoline. Bovendien wordt trampolinespringen niet als inspannend ervaren, terwijl het gewoon een redelijk intensieve sport is. We doen dus makkelijk meer op een trampoline dan met een springtouw. Je gaat wat langer door waardoor je meer verbrand en het effect is dus sneller en beter te zien is.

rebounder

Workout schedules trampoline

Natuurlijk zijn er workout schedules, er zijn ook sportscholen die de eenvoudige uitrusting aanbieden. Hier volgen twee eenvoudige schedules, zoals ze gebruikt worden door sportscholen;

Basis Trampoline Sprong

De basis sprong lijkt eenvoudig, maar er worden veel calorieën verbrand, het springen versterkt ook de rugspieren, billen en kuitspieren.

1. Ga op de mini-trampoline staan met je voeten ongeveer 6 centimeter uit elkaar.
2. Buig je armen, waarbij je je ellebogen langs je lichaam houdt.
3. Met een lichte buiging in je knieën, lichtjes op en neer stuiteren. Je voeten moeten ongeveer 6 centimeter van de trampoline omhoog komen.
4. Herhaal 30 keer.

Trampoline Paardensprong

Deze sprong zal uw hartslag verhogen en het gevolg is een geweldige workout.

1. Ga op de mini-trampoline staan met je voeten 6 centimeter uit elkaar.
2. Met de handen op je heupen en knieën licht gebogen, stuiteren op de bal van de voeten, samen met het alternatief buigen van de rechter en linker knie tot heup niveau (het nabootsen van de “knieën” running-in-place oefening van de gymles).
3. Herhaal 60 keer (30 keer per been).

Het is inspannend, maar zonder dat je het merkt. Houdt het leuk en gezellig, met een aantal vrienden, en het succes zal niet uitblijven.

online trampolines nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>