Trampoline ingraven

Een trampoline ingraven lijkt makkelijk maar er zijn een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden! Dit artikel helpt u met tips en tricks voor het ingraven van een trampoline.

Waarom graaf ik een trampoline in?

U wilt dat de kinderen, en hun vriendjes er plezier op hebben, maar u wilt er zelf misschien ook wat op oefenen. En dat moet natuurlijk op een veilige manier. Een lagere trampoline nodigt eerder uit om op te gaan springen dan een hoge, zeker voor kinderen. Bovendien kun je bij een ingegraven trampoline niet van een een hoogte vallen. Het best is om de trampoline in te graven op het niveau van het gras. Daarnaast is het ook mogelijk meer spelletjes te bedenken die op een lage, ingegraven trampoline wel kunnen, maar op een hogere juist niet. Vooral omdat de grond rondom de trampoline bij de spelletjes betrokken kan worden.

 

1429

Zijn er ook nadelen aan het ingraven van een trampoline?

Het grootste nadeel is dat het gewoon een hoop werk is. Maar ook het materiaal lijdt meer wanneer het onder de grond staat, het metaal van het frame, maar ook het doek van de trampoline. Een ander bijkomstig effect is dat de lucht onder de trampoline niet makkelijk weg kan, en ook niet makkelijk terug kan stromen, daardoor is het mogelijk dat de sprongen minder hoog kunnen worden.

 

index

De afmetingen van het gat?

Het hangt er een beetje van af of u een trampoline wilt die rond is, of een die rechthoekig is. Rechthoekig staat meestal beter, omdat de meeste tuinen in ons land rechthoekig zijn. Het gat wordt met grotere afmetingen van de trampoline overigens niet alleen groter, maar ook dieper. De poten van de trampoline moeten verder ingegraven worden dan de rest, en het is belangrijk om een ruimte van ongeveer 20 centimeter openlaten, tussen het zeil van de trampoline en de grond, voor de al eerder genoemde luchtstroming.

De poten gebruikt u als hulpmiddel om de diepte van het gat te berekenen, de lengte van de poten, min de 20 centimeter voor de luchtstroming, dat wordt ongeveer de diepte van het gat. Het wordt een komvormig gat, omdat de trampoline bij het springen in het midden dieper zal gaan dan aan de randen. Maar er wordt ook over de randen gelopen, en misschien wel op de randen gesprongen, houdt daar rekening mee.

 

DIY inground trampoline instructions

De afwerking

U kunt de 20 cm proberen op te vullen met speciaal ontworpen platen, zodat wanneer u de hond of een van uw kinderen kwijt bent, u niet onder de trampoline hoeft gaan zoeken. Er zitten natuurlijk gaten in de afdek platen voor de luchtstroom. Laat ook een veilige valruimte open rondom de trampoline, met gras, rubberen tegels of zelfs een heg om de vallende springers op te vangen. Het blijft een sport met risico’s, probeer die zo klein mogelijk te houden.

Succes met het project!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>