Mini Trampolines

Een mini trampoline is een trampoline die qua formaat kleiner is dan de meer bekende trampoline. De doorsnede van deze mini trampoline is ongeveer 1 meter.
Er zijn ook rechthoekige mini trampolines. Deze zijn meer geschikt voor een kleine tuin.

Voor kinderen
De mini trampoline is uiteraard heel geschikt voor kleine kinderen. Hun motoriek wordt er door verbeterd, maar ook het gevoel voor evenwicht. Hun spieren worden sterker en hun uithoudingsvermogen groter. Door dit alles wordt het zelfvertrouwen van het kind ook groter. Als het kind groter wordt kun je de overstap naar een grote trampoline maken.

mini trampoline

Voor volwassen
De mini trampoline is niet alleen voor kleine kinderen geschikt. Het is namelijk ook een ideaal fitness apparaat voor volwassenen. Beenspieren, rugspieren en buikspieren worden getraind door het springen op deze trampoline. Het is ook goed voor je gewrichten en je coördinatie. Je kunt de trampoline ook gebruiken voor krachttraining.

mini trampoline 4

Accessoires voor de mini trampoline
Er zijn veel accessoires te koop. Denk hierbij aan een hoes of een trapje, een net of een rand. Een verankering om de trampoline in de grond vast te zetten is ook te koop. Niet noodzakelijk maar wel leuk is een basketbal paal of verlichting. Een optie is ook een hoes om de trampoline tegen weersinvloeden te beschermen of veiligheidstegels rondom de trampoline. Voor degene die de trampoline als fitness apparaat gebruikt zijn er ook leuke DVD’s te koop, die je begeleiden met muziek om je oefeningen te doen.

mini trampoline 3

Wat kost een mini trampoline?
Uiteraard is er verschil in prijzen. Dit hangt er van af waar de trampoline voor gebruikt wordt. De prijzen beginnen bij een paar tientjes en kunnen oplopen tot boven 100 euro. Voor een klein kind zijn de eisen anders dan die voor een volwassenen. Blijft de trampoline binnen of wordt hij ook buiten gebruikt?

  • Wil je hem kunnen opbergen?
  • Wil je hem meenemen naar bijvoorbeeld de sportschool?
  • Wil je er een rand omheen of een net? Bij een grotere tuin is een net niet perse nodig, dan is er genoeg ruimte om de trampoline heen. Bij een kleinere tuin wordt wel een net geadviseerd.
  • Wil je hem in de grond in je tuin ingraven?
  • Wil je een ronde of een rechthoekige trampoline?

Tenslotte:
Als je op al deze punten let, kun je een goed overwogen keus maken en veel plezier hebben van een mini trampoline