Inbouw trampolines

Een inbouw trampoline in je tuin is een heerlijke plek voor je kinderen om te spelen en om hun energie kwijt te raken. Niks patatgeneratie, of onderuitgezakt voor de televisie of achter de computer. Spelen en bewegen, daarvoor is een trampoline hèt speeltoestel. Bovendien is het een lekker plekje om te relaxen, zeker als je hem op een zonnige plaats hebt gezet.

Waarom een trampoline inbouwen?
Een goede trampoline is een hele investering. Daarom wil je natuurlijk dat er veel gebruik van gemaakt wordt. De trampoline inbouwen in de grond maakt hem letterlijk laagdrempelig. Je kinderen zullen veel sneller geneigd zijn om er op te gaan. Daarnaast is een inbouw trampoline minder storend in de tuin en ook veiliger. Als je kind onverhoopt naast de trampoline terecht komt, valt het minder diep.

Capital_Inground_Flier

Waar moet je op letten bij een inbouw trampoline?
Voor je een inbouw trampoline aanschaft moet wel eerst een aantal dingen goed bekijken:

  • Is er voldoende ruimte in de tuin? Houd rekening met een vrije ruimte van zo
  • Bedenk dat het uitgraven van de grond zwaar werk is. Ook moet er waarschijnlijk veel zand afgevoerd worden. Overweeg of het de moeite waard is om voor deze klus iemand in te huren.
  • Denk goed na over de waterafvoer. In de kuil die je moet graven komt regen- of grondwater terecht. Dat moet goed afgevoerd kunnen worden.
  • Plaats de inbouw trampoline niet te diep. De lucht onder de springmat moet kunnen ontsnappen, anders springt het niet lekker. Daarom moet de inbouw trampoline zo’n 20 cm boven de grond blijven
  • Om te voorkomen dat er onkruid groeit in de kuil is het aan te raden om er worteldoek in te leggen.

index

Veiligheid
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker bij spelende kinderen. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een zo veilig mogelijke situatie bij de inbouw trampoline.

  • Voorzie een zachte rand rondom de trampoline. Gras, kunstgras, rubber tegels of lage struikjes zijn hiervoor geschikt.
  • De inbouw trampoline moet op voldoende afstand van harde obstakels als muren en palen geplaatst worden.
  • Om te voorkomen dat kleine kinderen of huisdieren onder de trampoline terechtkomen is het aan te raden de rand te dichten met een inbouwkit.