Fitness Trampolines

De meeste mensen die een trampoline in de tuin hebben staan, hebben deze trampoline aangeschaft voor de kinderen. Maar hoewel velen denken dat trampolines alleen geschikt zijn voor kinderen, is dit absoluut niet waar. Ook als volwassene kun je namelijk gebruik maken van een trampoline, namelijk om flink in beweging te komen en kilo’s kwijt te raken. Op deze pagina lees je meer over de zogeheten fitness trampolines die je kan aanschaffen om in beweging te komen en in een korte tijd kilo’s te verliezen. Zo lees je wat de voordelen zijn van het gebruiken van een fitness trampoline, hoe je een fitness trampoline kan gebruiken om af te vallen en het effect van een fitness trampoline op je gewrichten tijdens het sporten.

jumpsport

Voordelen fitness trampoline
Wat veel mensen niet weten, is dat het springen op een trampoline een work-out is waarbij je het gehele lichaam gebruikt. Zo is het springen op een trampoline niet alleen een cardio work-out, maar is het ook een soort krachttraining. Daarnaast kun je op een trampoline aan je balans werken en train je tijdens het springen verschillende spieren in het lichaam. En omdat trampolinespringen leuk is om te doen, is het sporten op een fitness trampoline zeker geen vervelende bezigheid. Zo heb je vaak niet in de gaten dat je aan het sporten bent, maar ben je toch flink aan het trainen. Hierdoor kun je met een fitness trampoline vele kilo’s kwijtraken, op een leuke manier.

Young woman jumping on trampoline, low angle view

Hoe moet ik mijn fitness trampoline gebruiken?
Om daadwerkelijk kilo’s te verliezen bij het springen op de fitness trampoline, is het belangrijk om regelmatig op de trampoline te springen. Door een paar keer twintig minuten per week te springen, kun je al verschil merken in je gewicht en conditie. Bij het springen op de fitness trampoline kun je oefeningen doen als jumping jacks, squats of zo hoog mogelijk springen en het optrekken van de knieĆ«n. Ook kun je ervoor kiezen om jouw work-out nog net wat zwaarder te maken door gewichten te gebruiken tijdens het springen.

online trampolines nl

Het effect van een fitness trampoline op de gewrichten
In de meeste gevallen is springen niet goed voor de gewrichten. Dit geldt echter niet voor het springen op een fitness trampoline. Op een trampoline worden de gewrichten namelijk minder belast dan bijvoorbeeld bij het hardlopen. Daarom is een fitness trampoline een goede oplossing voor mensen met wat zwakkere gewrichten.