Soorten

Trampolines zijn er in alle soorten en maten. Op deze pagina zetten wij de belangrijkste soorten op een rij met links naar pagina`s die de verschillende trampoline soorten uitgebreid beschrijven. Van fitness trampolines om gezond het jaar door te komen tot water trampolines voor plezier in het water. Alles is tegenwoordig mogelijk met trampolines!

Fitness trampoline
Wat veel mensen niet weten, is dat het springen op een trampoline een work-out is waarbij je het gehele lichaam gebruikt. Zo is het springen op een trampoline niet alleen een cardio work-out, maar is het ook een soort krachttraining. Daarnaast kun je op een trampoline aan je balans werken en train je tijdens het springen verschillende spieren in het lichaam. En omdat trampolinespringen leuk is om te doen, is het sporten op een fitness trampoline zeker geen vervelende bezigheid. Zo heb je vaak niet in de gaten dat je aan het sporten bent, maar ben je toch flink aan het trainen. Hierdoor kun je met een fitness trampoline vele kilo’s kwijtraken, op een leuke manier. Lees hier alles over de fitness trampoline!

Young woman jumping on trampoline, low angle view

Inbouw trampoline
Een goede trampoline is een hele investering. Daarom wil je natuurlijk dat er veel gebruik van gemaakt wordt. De trampoline inbouwen in de grond maakt hem letterlijk laagdrempelig. Je kinderen zullen veel sneller geneigd zijn om er op te gaan. Daarnaast is een inbouw trampoline minder storend in de tuin en ook veiliger. Als je kind onverhoopt naast de trampoline terecht komt, valt het minder diep. Lees hier alles over trampoline ingraven!

Capital_Inground_Flier

Mini trampoline
De mini trampoline is geschikt voor kinderen en volwassenen. Het is namelijk ook een ideaal fitness apparaat voor volwassenen. Beenspieren, rugspieren en buikspieren worden getraind door het springen op deze trampoline. Het is ook goed voor je gewrichten en je coördinatie. Je kunt de trampoline ook gebruiken voor krachttraining. Lees op deze pagina alles over de mini trampoline!

mini trampoline

Trampoline tent                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Had jij als kind ook de grote droom om samen met je vrienden eens in je eigen te slapen? Dan wordt je vast jaloers bij het zien van deze innovatieve uitvinding. Deze tent zet je in een wip op, boven de trampoline. Het is net een huisje! Knus, ruim en volledig naar eigen smaak in te richten met kussens, knuffels, dekbedden… Het klinkt banaal om buiten te slapen, maar voor kinderen is het een spannende en onvergetelijke ervaring. Lees hier alles over trampoline tenten!

trampoline tenten

 

Water trampoline                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Een watertrampoline is een opblaasbare ronde band die in het midden voorzien is van een zeildoek. Op dat zeildoek kunnen sprongen worden gemaakt. Het springen op een watertrampoline is een geweldige manier om in vorm te blijven en het is een veilige manier om er op te kunnen spelen. Het is vaak vooral een aantrekkelijke bezigheid voor kinderen en tijdens het eraf vallen kunnen ze zich niet bezeren omdat ze in het water terecht komen! Lees hier alles over de water trampoline!

water trampoline