Veren

Bij de keuze van een trampoline kunt u kiezen voor verschillende afmetingen en vormen. Zo zijn er ronde, vierkante en ovale trampolines. Bovendien kunt u kiezen uit een trampoline op poten of een trampoline die dient te worden ingegraven in de grond. Het mag voor zich spreken dat een trampoline op poten in de winter eenvoudig kan worden gedemonteerd waar de ingraaf trampoline in de winter, dient te worden afgedekt ter bescherming van de trampoline veren tegen de weersomstandigheden. Een trampoline mag bij vorst niet gebruikt worden. Voor elke trampoline bestaan er trampoline veren op maat.

 

trampoline veren

De juiste hoeveelheid veren voor uw trampoline.
Voor het optimale springgemak zijn zowel de hoeveelheid trampoline veren als de lengte van de veren van belang. Hoe meer veren, hoe stugger de trampoline zal springen. Bij te veel veren in de trampoline zal deze dus niet optimaal werken. Bij te weinig veren worden deze te zwaar belast en zullen de veren dus eerder oprekken en vervangen dienen te worden.

De lengte van de trampoline veren.
Korte veren maken dat de trampoline minder soepel aanvoelt. Door de stugge vering zal met kortere veren de trampoline minder hoog springen. Hoe langer de trampoline veren hoe soepeler het springresultaat. De maten van trampoline veren variƫren van 14 cm tot 21,5 cm lang, waarbij de veren van 21,5 cm het meest soepele resultaat geven.

trampoline veren 3

Vervanging van de veren.
Ondanks het feit dat trampoline veren uitgebreid worden getest op duurzaamheid en veiligheid, zullen ze na verloop van tijd uitrekken en vervangen dienen te worden. Zijn de veren van uw trampoline aan vervanging toe en gaat u nieuwe trampoline veren kopen, neem dan eerst de juist maat op. U meet de buitenmaat van de trampoline veer, als deze niet gespannen is, inclusief de haken. Een goede trampoline veer is conisch van vorm en gemaakt van gegalvaniseerd materiaal, hetgeen de duurzaamheid ten goede komt. Een gegalvaniseerde trampoline veer is bedekt met een laagje zink ter voorkoming van roest.

trampoline doek 2

Aandachtspunten bij het kopen van veren voor trampoline:
* Lengte
* Hoeveelheid
* Vorm
* Materiaal

Voor het kopen van trampoline veren kunt u onder andere terecht bij een aantal gespecialiseerde webshops en bestaat bovendien bij een aantal daarvan de mogelijkheid om, op locatie, de veren eerst uit te proberen, waarna u een deskundig advies zult ontvangen over de aanschaf van uw trampoline veren.