Veiligheidsnet

Een trampoline is een populair speeltoestel. Het trekt zowel alle leeftijden aan van peuter tot jongeren. Helaas gebeuren er ook ongelukken doordat het toestel onveilig toestel is opgesteld, door onveilig gebruik, maar vooral door het ontbreken van een trampoline veiligheidsnet. Mede door de hype van tuintrampolines zijn het aantal ongevallen het laatste decennia verdubbeld. De helft zijn vooral fracturen maar ook letsels aan het hoofd, de hals en aan de wervelkolom.

11148694-trampoline-safety-nets

Trampoline met vangnet: tips bij aankoop
Kiezen uit het grote aanbod is niet evident, want niet alle trampolines hebben dezelfde kwaliteit. Naast de prijs is veiligheid en duurzaamheid belangrijk. Laat u daarom goed informeren en ga naar een erkende speciaalzaak. Goedkoop is meestal duurkoop. Bij intens gebruik, schaft u beter een kwaliteitstrampoline aan. Deze investering levert u een langere garantieperiode en een goede dienst na verkoop. Ongevallen komen minder voor bij ingegraven trampolines. Maar als dit niet mogelijk is ,koop dan een trampoline met veiligheidsnet. Is er geen trampoline net inbegrepen, dan moet u zeker de afmetingen en diameter noteren. Een veiligheidsnet trampoline bestaat in alle formaten en van diverse merken.

 

Ultra-grade-Trampoline-Spring-Safety-Pad

Unieke kenmerken van de beste veiligheidsnetten
Wanneer een trampolinetent sluit met een rits of velcro sluiting, wordt deze door de kinderen snel vergeten dicht te maken. Daarom is een net die zichzelf afsluit via overlappende flappen beter want er is geen opening meer. Kies voor een net gemaakt uit een stevige en weerbestendige stof. Het net moet strak blijven. Dit kan via het mechanisme van flexibele buizen die onder en bovenaan het net zitten. Het net voor trampoline is bevestigd aan palen die beschermd zijn met een dikke schuimlaag.

veiligheids net trampoline

Net trampoline: gebruiksaanwijzing
Voor de montage is een uitvoering handleiding gemakkelijk voor het stapsgewijs assembleren. Vertel uw kinderen de bedoeling van het net: het ondersteunt de coördinatie en heeft niet als doel er in te springen! Doordat het opstellen niet echt een moeilijke klus is, dan kunt u gerust ook online bestellen. We raden u ten zeerste aan bij een erkend verdeler te shoppen, met een erkend keurmerk zoals TÜV/GS of het AIB Vincotte markering en het CE keurmerk.