Rand

Springen op de trampoline, welk kind is daar nu niet dol op? Ouders zien hun kinderen natuurlijk graag spelen en genieten, maar houden stiekem ook hun hart wel eens vast. Om het springen zo veilig mogelijk te maken, is een goede beschermrand voor uw trampoline onmisbaar. Je moet er immers niet aan denken dat iemand tussen de veren van de trampoline komt of op die stalen buis valt! Er is een breed aanbod aan trampolineranden verkrijgbaar en hieronder geven we je tips waar je op moet letten bij het doen van een aankoop.

Welke maat moet je trampolinerand zijn?

Trampolines zijn er natuurlijk in verschillende diameters en het is dan ook belangrijk dat de beschermrand die je op het oog hebt op die van jou past. Meet daarom de lengte van de veren nauwkeurig op, ongespannen en van haak tot haak. Randen met een breedte van 28 centimeter zijn bijvoorbeeld geschikt voor trampolines met veren van 17,5 centimeter, terwijl een trampoline rand vanaf 30 centimeter aansluit bij trampolines met iets bredere veren (18-19 centimeter). Sommige aanbieders van trampolineranden hanteren voor hun producten de volledige diameter van een trampoline, dus het kan nooit kwaad om te weten hoe breed jouw trampoline precies is. Goed meten is weten, want het verschil tussen de juiste en een te grote/kleine rand kan hem in slechts één centimeter zitten!
10.08.10.00-exit-interra-detail-_1_bew_1

Wat is het beste materiaal voor een beschermrand?

 De meeste trampolineranden zijn gemaakt van pvc, maar dat wil niet zeggen dat er geen verschillen zijn. Sommige randen zijn glad, terwijl andere wat meer profiel hebben. Ook is het goed om naar de dikte van dit zeil en van het schuim te kijken. Het schuim waarmee de rand over het algemeen gevuld is, zorgt er immers voor dat eventuele valpartijen goed gedempt worden. De randen voor trampolines zijn overigens in alle mogelijke kleuren te verkrijgen. Groen en blauw zijn wellicht het meest gangbaar, maar ook als je van camouflage- of koeienprint houdt, kun je zeker slagen. Als de breedte van je rand klopt en je bent te spreken over het materiaal en de dikte, kijk dan nog eens goed naar de naden en stiksels. Als dit soort details in de afwerking kloppen, dan verzeker je jezelf van een trampolinerand waar jij en je kinderen lang plezier van kunnen hebben!
trampoline-rand