Hoes

Bij een trampoline hoes is het zo dat deze de trampoline extra beschermt tegen weersinvloeden, tegen vuil en eventuele lichte schade. Omdat er meerdere jaargetijden zijn kun je ook trampoline hoezen aanschaffen speciaal voor de winter. Trampoline afdekhoezen zijn goed te betalen en beschermen uw trampolines perfect, maar je hebt verschillende merken en kwaliteiten. Ook de grote van de afdekhoes is verschillend het is daarom belangrijk om te weten hoeveel cm de trampoline is, zodat de afdekhoes goed past.

Trampoline hoes materiaal

Het materiaal dat gebruikt wordt voor afdekhoezen is meestal polyetheen (PE) of polyvinylchloride (PVC). Een trampoline beschermhoes van PVC is sterker en duurzamer.  Bovendien is er een voordeel dat een trampoline hoes helemaal snel opdroogt als het hard heeft geregend door de waterafstotende kwaliteiten van het materiaal. Let erop dat een trampoline een veiligheidsnet heeft. Als deze is gemonteerd kan er namelijk geen afdekhoes omheen en zul je hem eerst moeten verwijderen.

Als je een veilige trampoline wilt kun je hem ook ingraven. Dit is een stuk veiliger. Dit komt doordat kinderen minder hoog kunnen vallen. Het is wel zo dat de trampoline sneller vuil wordt als het ingegraven is. Ook beestjes hebben makkelijk toegang tot de bovenkant van de trampoline. Het nadeel hiervan is dat de trampoline beschadigd kan raken. Gelukkig kun je hier ook een beschermhoes gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de trampoline schoon en niet beschadigd wordt.

Beschermhoes kiezen
Een trampoline afdekhoes gaat over de trampoline heen en bevestigd met elastieken. Als je een trampoline hebt met veiligheidsnet is het mogelijk de trampolinehoes onder het het veiligheidsnet te bevestigen. Soms heb je trampolines die je aan de onderkant los moet maken. Er zijn verschillende soorten trampolines, er zijn bijvoorbeeld ronde, rechthoekige en ovale trampolines. Het is dus logisch dat je ook verschillende soorten en maten trampolinehoezen hebt. Laat je dus goed informeren in een winkel. Als je al een trampoline hebt is het verstandig om te maten mee te nemen naar de winkel. Wanneer je na een tijd de trampoline hoes eraf haalt kun je de trampoline het best schoonmaken met een doek en koud water. Gebruik in geen geval oplosmiddelen.