Onderdelen

Trampolinespringen is een speciale vorm van lichaamsbeweging, die niet alleen zorgt voor een gezonder lichaam, maar ook stressverlagend werkt. Als je van deze voordelen wilt genieten, is het wel van belang dat je een goede trampoline hebt. Een goede trampoline is opgebouwd uit de juiste trampoline onderdelen, die ieder veilig en stevig zijn. Zo biedt Berg Trampoline Onderdelen deze onderdelen voor de trampoline los aan, zodat ze bijvoorbeeld bij slijtage makkelijk vervangen kunnen worden. Door trampoline te springen krijg je sterkere hartspieren, minder stress, een betere lichaamshouding, coördinatie en balans. Plus, het is een leuk tijdverdrijf voor jong en oud! Genoeg redenen dus om een trampoline aan te schaffen. Maar waar moet je nou opletten als je een trampoline en trampoline onderdelen koopt?

Het begint met een goed springdoek
Het springdoek moet elastisch zijn, maar niet te elastisch. Je wilt natuurlijk niet met je voeten op de grond staan wanneer je landt. Ook is het van belang dat het doek water doorlaat, anders blijft er een plas water op de trampoline liggen na elke regenbui. Een natte trampoline is glad en dat kan gevaarlijke slippartijen tot gevolg hebben. Met een beschermhoes is dit eenvoudig te voorkomen.
 trampoline doek 2
Sterke veren voor de beste sprong
Een veer zorgt voor een beter verdeelde springkracht wanneer de veer in het midden iets dikker is dan in de uiteinden. Een goede veer is gegalvaniseerd om de veer corrosiebestendig te maken en het mooier te laten glanzen. Let erop dat je de veren niet met elastisch materiaal vastmaakt aan het doek, dat zorgt ervoor dat het doek na verloop van tijd lager gaat hangen.
 trampoline veren 2
Een brede rand
Je wilt natuurlijk niet na een sprong op de veren landen. Om dit te voorkomen is het van belang dat er een beschermrand op de trampoline zit met een brede overlap. Hierdoor is het onmogelijk om in contact te komen met de veren. Hoe dikker de vulling van de beschermrand en hoe breder de beschermrand, hoe beter.
 10.08.10.00-exit-interra-detail-_1_bew_1
Zorg voor extra veiligheid
Een veiligheidsnet zorgt ervoor dat kinderen niet zomaar van de trampoline af kunnen vallen. Het is niet verplicht om een veiligheidsnet te installeren op een trampoline, maar het is natuurlijk wel zo verstandig. Om nog meer veiligheid te bieden is het mogelijk om de trampoline gedeeltelijk of helemaal in te graven.Zo, nu er een sterke en veilige trampoline in de tuin staan, opgemaakt uit de beste trampoline onderdelen, kan je beginnen met werken aan dat gezonde lichaam.