Vormen & afmetingen

Een trampoline van 244 cm is ideaal voor de wat kleinere tuin. Deze trampoline neemt een beperkte ruimte in beslag. Door de ronde vorm springt een trampoline springer makkelijk terug naar het midden van de trampoline. Bij de aanschaf van een trampoline is het handig goed te kijken naar hoe erg je hem gaat belasten. Aan de hand hiervan kun je een trampoline uitkiezen die het beste bij je wensen past. Mocht je bijvoorbeeld vooral een leuk toestel voor de kinderen willen, dan is het misschien beter een trampoline uit te kiezen met een lagere springkracht. Ook is het qua veiligheid goed om te kijken naar de bevestigingen van de trampoline en hoe dik en stevig de randen zijn. Een extra dik randkussen maken een trampoline veiliger en vaak ook een stuk duurzamer. Bovendien kun je overwegen een vangnet te plaatsen rond de trampoline, zodat een springer niet buiten de trampoline zal vallen. Handig hierbij is de letten op de ondergrond waarop de trampoline geplaatst wordt. Een smak maken buiten de trampoline is nooit leuk, maar er is nog altijd een wezenlijk verschil tussen een landing op een grasveld of op een stenen ondergrond.

springmat-trampoline

Trampoline 305 cm

Een trampoline met de afmeting van 305 cm is eigenlijk de minimale maat voor gebruik door volwassenen. Niet alleen is het draagvlak een stukje groter, ook het aantal veren is bij deze maat een stuk groter dan bij een model van 244 cm. Dit zal voor een volwassen persoon een stuk prettiger aanvoelen. Uiteraard is het wel goed om te kijken of je tuin hier ook de ruimte voor heeft, anders zal het weinig uithalen. Houdt bij de aanleg ook altijd rekening met in de buurt liggende obstakels. Een muurtje of andere verhogingen kunnen zorgen voor een slecht in te schatten val. Hierdoor kan mogelijk letsel een stuk slechter uitpakken, dan dat je ten alle tijden kunt anticiperen op een vlakke grond.

trampoline doek 2

Trampoline 366 cm

Een trampoline van 366 cm heeft een nog groter draagvermogen en een groter springoppervlak. Dit maakt het mogelijk er met verschillende kinderen te gelijk op te spelen. Bij solo gebruik zul je bij dit model niet snel bij de randen terecht komen. Om een grotere mate van veiligheid te waarborgen kun je tevens overwegen je trampoline in te graven, zodat de afstand tussen het springvlak van de trampoline en de grond een stuk geringer is. Zeker met kinderen is deze optie zeker het overwegen waard. Mocht je verder advies nog hebben over de juiste omvang, vraag een van onze partners!